TENNARIN HANKESUUNNITELMA

OMA PUHEENVUORO VALTUUSTOSSA 11.12.2019

Kommenttipuheenvuoro Tennariin

Arvoisa puheenjohtaja, valtuutetut, virkahenkilöt sekä yleisö

Esitän, että talousarvion sivulle 40 kohtaan 6.7.7. lisätään seuraava virke:

  • Vuoden 2020 aikana Tennarin liikuntakeskuksen hankesuunnitelma päivitetään sekä kartoitetaan hankkeen erilaiset toteuttamisen ja rahoittamisen tavat siten, että hanke etenee toteuttamisvaiheeseen vuoteen 2021 mennessä.

Esittämäni lisälause ei ole ristiriidassa Kaupunginhallituksen pohjaesityksen kanssa eikä vaadi yhdenkään rahasumman siirtämistä tai lisäämistä budjetissa.

Perustelen lauseen tarpeellisuutta sillä, että Tennarin liikuntakeskuksen suunnittelu on jo varsin pitkällä, mutta tästä huolimatta asia on edennyt ajoittain päätöksenteon rattaissa hieman verkkaiseen tahtiin. Esittämälläni lisäyksellä haluan tehdä näkyväksi sen, että tämän hankkeen toteuttamista ei voi loputtomiin vitkuttaa ja vetkuttaa, vaan suunnitelmat täytyy jo hiljalleen saada valmiiksi ja päästä hanketta myös toteuttamaan.

Asian kiireellisyyttä perustelen seuraavasti:

Keskustan alue on todellakin ainoa, jossa lapsimäärät eivät laske. Päinvastoin. Tiloille on ehdoton ja akuutti tarve, jopa enemmän kuin tarvesuunnitelmassa kerrotaan.

Toinen perustelu on opetussuunnitelma. OPS määrittää sen, mitä kouluissa opetetaan. Se on kouluille yhtä sitova asiakirja kuin perusopetus- tai lukiolaki. Kuten valtuutettu Meling jo totesikin, tällä hetkellä valinnaisia kursseja ei voi tilojen vähyyden vuoksi tarjota toivottua määrää. Lisäksi OPS tosiaan määrittää sen, että koulu ei voi opettaa sisäpalloilun sijaan suunnistusta ja uintia. Se olisi käytännössä laitonta.

Uskoisin, että kaikki tässä salissa ovat huolissaan nuorten vähenevästä liikunnasta ja lisääntyvistä terveysongelmista. Silti kaikki eivät ole valmiita käynnistämään juuri lasten ja nuorten liikunnan lisäämisen kannalta ensiarvoisen tärkeää hanketta mahdollisimman pikaisesti. Ovatko lasten ja nuorten terveys, hyvinvointi ja liikkuminen siis vain kauniiden sanojen, eivätkä todellisten tekojen arvoisia asioita?

Tässäkin salissa on monen monta kertaa kuultu puhetta siitä, että lakisääteisiin palveluihin täytyy panostaa ja niiden olemassaolo täytyy turvata. Nyt olemme sen lakisääteisen palvelun äärellä. Vaikka liikuntahalli ei lakisääteinen olekaan muille käyttäjille, niin koululaisille se on juuri sitä. Tätä meidän ei auta unohtaa.

Ideaalitilanne olisi se, että Tennarin rakentaminen alkaisi jo alkuperäisen suunnitelman mukaan tulevana vuonna. Mikäli tämä haave ei toteudu, toivon tällä lauseella kuitenkin turvattavan sen, ettei hankkeen toteutus karkaa vielä vuosilla eteenpäin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: