LOHJALAISTEN OPPILAIDEN ARVOSTAMA OPETTAJA – OPPILAIDEN KIRJOITTAMA VASTINE

LÄNSI-UUSIMAA 15.5.2020

Lohjalaiset ovat facebookissa, twitterissä sekä täällä paikallislehden mielipidepalstalla on ollut nyt paljon keskustelua, joissa osassa on kyseenalaistettu lohjalaisen opinnonohjaajan ja opettajan Laura Skaffarin ammatillisuutta. Nyt on vuorossa entisten ja nykyisten oppilaiden sekä muutaman oppilaan vanhemman näkökulma asiaan. Pyysin mm. omalla Instagram-tililläni entisiä ja nykyisiä kyseisen koulun oppilaita ottamaan minuun yhteyttä ja kirjoittamaan omia kokemuksia ja muistoja ko. Opettajasta ja oposta. Sain todella monta vastausta, joista jokaisesta huokui kiitollisuus Lauraa kohtaan. Lähes jokaisessa viestissä kehuttiin Lauran positiivista ja kannustavaa asennetta.
Valmistuin ko. yläasteelta vuonna 2015, ja edelleen muistelemme ystävien kesken mm. Lauran tarttuvaa positiivisuutta ja mielenkiintoisia oppitunteja. Lauraa kunnioitettiin opettajana ja opona, mikä näkyi siten, että hänen tunneillaan aina käyttäydyttiin ja kuunneltiin tarkkaan. Lauran oppitunneilla ei tarvinnut jännittää ja sai olla oma itsensä. Ei tarvinnut pelätä kiusaamisen kohteeksi joutumista jos Laura oli näkö- tai kuuloetäisyydellä. Sain paljon viestejä, joihin oli kirjoitettu omia muistoja ja kokemuksia aiheeseen liittyen.

”En uskaltanut etsiä itselleni tet-paikkaa ja menin pari viikkoa ennen tet-jakson alkamista tunnustamaan tämän Lauralle. Hän oli täysin ymmärtäväinen asian suhteen ja käytti oikeasti aikaansa auttaessaan mua etsimään paikan, vaikka olisi vaan voinut laittaa mut jäämään koululle. Lopulta hän vielä kehotti mua soittamaan itselleen, jos mulle tulee vielä jostain syystä epämukava olo. Stressasin paljon vähemmän kun tiesin, että mulla on joku oikeasti mukava aikuinen tukena.”

”Laura rakastaa oppilaitaan niin paljon ja tekee ihan hirveästi töitä kaiken ohjauksen ja oppituntien lisäksi. Hän tekee joka vuosi kappaleen kevätjuhlaan valmistuvia ysiluokkalaisia varten.”


”Kaikki opettajat eivät aina osanneet olla täysin tasapuolisia kaikkia oppilaita kohtaan, Laura oli aina.”


”Laura on supernainen, joka opona tietää sekunnissa vastauksen kaikkiin oppilaita askarruttaviin kysymyksiin.”


”Yksi harvoista opettajista, joka ei ole koskaan kertonut minkäänlaista poliittista kantaa opetuksessa.”


“Laura oli ja on esikuvani.”


Viesteissä kerrottiin myös, että Laura ei koskaan aiheuttanut kenellekään epäonnistunutta tunnetta, hän auttoi ja puolusti aina heikompaa, hän ajattelee aina muita ennen itseään ja että hän kannusti kaikkia tasapuolisesti. Sanat “ihana”, “sympaattinen”, “positiivinen”, “ystävällinen” ja “ammattitaitoinen” vilisivät monien viestien riveillä. Monet oppilaat arvostivat sitä, kuinka Laura käyttää vapaa-aikaansakin auttaakseen oppilaita ja kokivat, että Laura aidosti välitti oppilaistaan.
Muistan, kun minun ollessani yläasteella äitini sanoi että opinnonohjaaja on turha ammatti ja suutuin siitä. Laurasta oli ollut niin iso apu minulle, että suututti, kun joku kehtasikin sanoa opon työtä turhaksi. Jälkeenpäin äiti totesi, että Laura on ainoa, joka on saanut muutettua mielipiteensä opon ammatista.
Itse pidän hyvin ihailtavana sitä tapaa, millä Laura on vastannut twiittiään koskeviin kommentteihin, pyytänyt anteeksi ja ottanut vastuun. Tuntuu, että Laura on yhä edelleen, viisi vuotta yläasteelta valmistumiseni jälkeenkin esimerkillään opettajani.


Essi Sorvari


Allekirjoittaneet:
Elviira Juvonen
Venla Korhonen
Milla Merinen
Vilma Sorvari
Sanni Korhonen
Anna Luokkakallio
Emilia Lähde
Sara Nikander
Milja Krés
Iida Rask
Emilia Eriksson
Kaisa Korhonen
Kia Kieksi
Thomas Reimann
Nella Karvonen
Arvo Ollikainen
Anni Saarinen
Jasmin Pelkonen
Julia Ojala
Laura Seppälä
Venla Casagrande
Emilia Karjula
Essi Saarinen
Konsta Leppänen
Polina Brendoeva
Jenna Kulmalainen
Minttu Nurmi
Anni Virta
Veera Palenius
Helmiina Raninen
Emmi Toivonen
Taina Eskola

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: