Tieto lisää tuskaa – ja niin kuuluukin olla

Lapsena pelkäsin Afganistanin sotaa. Samoin Irak-Iran-sotaa. Pelkäsin niiden leviävän Suomeen. Yliopistossa historiaa opiskellessani itkin sotahistorian luennolla. Lapsuuden pelko palasi.

Ja se pelko on täällä taas. Samoin ahdistus, vitutus ja viha. Viha ihmisten (ihmisen) ahneutta kohtaan. Viha itsekkyyttä, piittaamattomuutta ja itsensä ylentämistä kohtaan.

Historian opettaminen on pohja kaikelle ihmisyydelle ja ymmärrykselle. Aidon, realistisen, raa’an ja väkivaltaisenkin historian opettaminen. Toki sairaan, narsistisen ja hullun ihmisen mieltä eivät historian faktat tuo ymmärryksen äärelle.

Maailmanhistoria on pullollaan tarinoita vallasta huumaantuneista ihmisistä, joiden seonneen mielen takia miljoonat ihmiset ovat kärsineet. Nyt on aika koko mun maailman näyttää, että yksi narsistinen hullu ei voi tehdä mitä haluaa. Toivon, että taloudelliset pakotteet asetetaan niin tiukoiksi, että niillä on myös merkitystä. Silläkin uhalla, että se heikentää myös esim. Suomen taloutta. Mikäli sillä voimme vaikuttaa sotaan, heikentävästi Venäjään, on se kaikki tehtävä.

Lopulta, Suomi on yksi Venäjän ns. etupiirin maista. Voimme väitellä siitä, antoiko Lenin Suomelle itsenäisyyden vai oliko kyse vain tunnustamisesta. Epäilenpä suuresti, ettei idän hullu mieti asiaa niin syvällisesti.

P.S. Ensimmäistä kertaa elämässäni mietin, että olisiko Suomen pitänyt liittyä Natoon samaan aikaan Baltian maiden kanssa. Tai nyt.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: