VIRKKALA ALUEEN VARHAISKASVATUS

KOMMENTTIPUHEENVUORO 22.1.2020

Kommentti Virkkalan varhaiskasvatuspuheenvuoroon liittyen:

Arvoisa puheenjohtaja, valtuutetut sekä muut läsnäolijat ja kotikatsomoiden väki

Virkkalan alueen varhaiskasvatuksen yksiköiden sijaintia sekä toteutustapaa on todellakin tärkeää miettiä huolellisesti. On siis erittäin hyvä, ettei nyt eteenpäin menevässä päiväkodin tarveselvityksessä tehdä liian tiukkoja rajauksia päiväkodin tulevan sijainnin tai toteuttamistavan suhteen.

Kuten valtuutettu Huhtala jo puheenvuorossaan totesi, tuntuisi näin äkkiseltään hassulta, että koko Virkkalan alueella toimisi kaksi suomenkielistä päiväkotia ja niiden etäisyys toisistaan olisi noin yksi kilometri. Ja molemmat sijaitsisivat Virkkalan keskusta-alueen ulkopuolella. Virkkalassa asuu paljon perheitä, joilla ei ole käytettävissään autoa. Virkkala kun on niitä harvoja alueita Lohjalla, mistä vielä pääsee julkisen liikenteen turvin Lohjan keskustaan. Mikäli päiväkotia ei ole lainkaan Virkkalan keskustan alueella, pitäisi autottomien perheiden viedä lapset päiväkotiin ennen julkisilla töihin lähtemistä. Matkaa tulisi kävellen yhteensä vähintään 3 kilometriä lapsia vietäessä ja toiset 3 km heitä haettaessa. Tämä ei kyllä edesauta Virkkalan vetovoiman lisäämistä. Jotta Virkkala pysyy myös lapsiperheiden näkökulmasta potentiaalisena asuinpaikkana, on toisen varhaiskasvatuksen yksikön löydyttävä läheltä suurinta asutuskeskittymää.

Eli kannatan Huhtalan tekemään pientä tekstilisäystä päätösesitykseen. On tärkeää, että tulevan Virkkalan alueen päiväkodin sijaintia ja toteutustapaa harkitaan tarkkaan erilaisia vaihtoehtoja vielä selvittäen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: