VALTUUSTORYHMÄN PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS LOHJAN VIHREILLE

Valtuustokausi 2017-2021 on kääntynyt viimeiseen kaarteeseen ja siitä loppusuoralle, mikäli vertaamme nelivuotiskautta 400 metrin juoksuun. Kuluneeseen kolmeen vuoteen on mahtunut päätöksentekoa laidasta laitaan.

Vihreä valtuustoryhmä on tällä kaudella ollut Lohjan kaupunginvaltuuston kolmanneksi suurin ryhmä. Tämän myötä olemme saaneet vahvan edustuksen niin kaupunginhallitukseen kuin lautakuntiinkin (kaikkiin kaksi jäsentä) sekä paikan kaikissa työryhmissä. Työryhmien aiheina ovat olleet mm. strategian luominen, erilaiset palvelu- ja kouluverkkoselvitykset, kaupungin organisaation tarkasteleminen ja ehkä viheliäisimpänä ryhmänä talouden tasapainottamistyöryhmä.

Talouden haasteet ovat hallinneet päätöksentekoa jo yli vuoden, eikä valoa tunnelin päässä näy. Me Vihreät luottamushenkilöt olemme joutuneet haastamaan itseämme usean eri päätöksenteon hetkellä. Talouden haasteet ovat asettaneet meidätkin arvoinemme monesti selkä seinää vasten. Olemme joutuneet moneen kertaan pohtimaan mm. kaupunkimme palvelurakenteen laajuutta ja sen ylläpitämisen mahdollisuuksia talouskurimuksen keskellä. Olemme pyrkineet katsomaan kaikessa päätöksenteossamme tulevaan. Pyrkineet miettimään, miten pidämme kaupunkimme elinvoimaisena ja viihtyisänä, ja siten ehkä veronmaksajiakin houkuttelevana ainaisen kurjistamisen sijaan. Katsotaan, miten kaikki tästä jatkuu. Velkataakka joka tapauksessa kasvaa ja käyttömenoista on edelleen leikattava.

Vihreä valtuustoryhmä on ollut valtuuston kokouksissa ahkerasti äänessä. Olemme kertoneet ryhmämme sekä yksittäisten valtuutettujemme näkemykset ääneen avoimesti kaupunkilaisille. Tällä aktiivisuudella olemme pyrkineet tarjoamaan kaupunkilaisille tietoa ajatuksistamme ja perustella äänestyskäyttäytymistämme. Ryhmäpuheenvuoromme ovat luettavissa Lohjan Vihreiden kotisivuilta osoitteesta https://www.lohjanvihreat.fi/aiheet/toiminta/valtuustopuheet.  Lovin sivuilta löytyy myös ryhmämme lehtikirjoituksia sekä valtuustoaloitteita https://www.lohjanvihreat.fi/aiheet/toiminta/aloitteita. Valtuuston kokouksia voi teistä jokainen seurata kaupungin oman NettiTV:n (https://www.lohja.fi/valtuuston-nettitv/) kautta suorina lähetyksinä tai jälkilähetyksinä YouTubesta hakusanalla Lohjan kaupunginvaltuusto. Näin voi jokainen seurata kaikkia ryhmämme puheenvuoroja. Lisäksi kaikkien luottamustoimien esityslistoja ja kokousraportteja voi lukea Foorumilta (http://lohjanvihreat.net/foorumi/).

Ihanaa pian alkavaa kesää kaikille ja koetetaan yhdessä vaikuttaa siihen, että niin Lohja kuin koko maailmakin on päivä päivältä pienen piirun verran vihreämpi!

Kevätterveisin, Laura Skaffari (Vihreän valtuustoryhmän pj.) laura.skaffari@lohja.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: