NYT ALKAA TYÖ – YHTEISTYÖ

(L-U ym. 28.1.2022) Aluevaalit ovat nyt takana ja tulokset selvillä. Länsi-Uudellamaalla tulos on monella tapaa ennakoidun mukainen. Aluevaltuuston paikoista espoolaisilla on noin 60 % ja muissa kunnissa asuvilla noin 40 %.

Maaliskuun alussa aloitamme työn luodaksemme Länsi-Uudellemaalle toimivan hyvinvointialueen. Kuten kaikki tiedämme, tämä tehtävä on kaikkea muuta kuin helppo. Edessä tuntuu tällä hetkellä olevan pelkkiä avoimia kysymyksiä ilman selkeitä vastauksia. Meidän pienemmissä kunnissa ja kaupungeissa asuvien näkökulmista keskeisimmät kysymykset liittynevät meitä lähellä olevien palveluiden säilymiseen. Säilyvätkö terveysasemamme, hammashoitolamme ja neuvolamme? Toimiihan palo- ja pelastustoimi jatkossakin? Ja pysyyhän erikoissairaanhoito hajautettuna useamman kunnan ja sairaalan piiriin Espooseen keskittämisen sijaan?

Alueellisen näkökulman ja parhaat perustelut kunkin palvelun merkityksestä osaa keskusteluihin tuoda aina juuri kyseisen alueen asukkaat. Heidän äänenään toimivat aluevaltuutetut. Parhaat ymmärtäjät ja siten parhaat tukijoukot löytyvät naapurikunnista, sillä he painivat samankaltaisten haasteiden parissa. Yhden kunnan tai yhden puolueen porukan voi helposti suuressa joukossa ohittaa, mutta jos monta kuntaa ja puoluetta tekee tiivistä yhteistyötä, on meillä ”pienilläkin” hyvät edellytykset tulla kuulluiksi.

Yhteistyö on tulevien vuosien ja tulevan aluevaltuuston avainsana. Yhteistyö yli kunta- ja puoluerajojen. Tähän avoimeen ja keskustelevaan yhteistyöhön toivon kaikkien aluevaltuuston poliittisten ryhmien lähtevän mukaan, sillä vastakkainasettelu ei vie meitä eteenpäin. Ei asettauduta ketään vastaan vaan rakennetaan yhdessä hyvää, niin suuret kuin pienetkin huomioivaa huomista.

Lämmin kiitos kaikille minua äänestäneille. Yhdessä olemme enemmän.

Laura Skaffari

Aluevaltuutettu, Länsi-Uusimaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: